Arkitekttegnet hytte inspirert av fjell

Skarvhytta leverer moderne ferdighytter i unikt design. Vi ønsker å levere ferdige hytter og byggesett til en fornuftig pris. Hyttene er elementbaserte og gir muligheten til å utvide og endre hvis behovet skulle melde seg. Dette stiller store krav til arkitektur, og dette er en oppgave vår arkitekt Ingar Dalen har tatt på største alvor.

Arkitektur og design

En av tankene bak designet er å gjøre kontrasten mellom inne og ute så liten som mulig. Med det menes det at mye av naturen slippes inn i hytta ved hjelp av store vindusflater og at hyttene passer sømløst inn i naturen med hjelp av materialet de bygges i. Inspirasjonen til Skarvhytta er hentet fra Skarvheimen – et fjellområde som strekker seg fra Hemsedal i øst til Aurland i vest. Dette er et område med slående vakkert landskap og det ønsker Skarvhytta at skal reflekteres i hyttene de bygger.

I Skarvheimen kunne man tidligere, og noen steder fremdeles, finne enkle løer som ble brukt på stølene for lagring av høy. Designet på hyttene fra Skarvhytta er også inspirert av disse, og det er flere elementer som går igjen.

 • Rette enkle vegger
 • Enkel takform med lite takutstikk
 • Stående panel som gråner naturlig med vær og vind
 • Høye vegger som ga god lufting til høyet, men som i Skarvhytta gir god og luftig takhøyde i stua, og som samtidig gir plass til hems med soverom.

Stilrent design og praktiske løsninger

Originalt leveres hyttene i ubehandlet lerk som gir et særpreg til designet og også en nærhet til omgivelsene. Det er også et stort fokus for Skarvhytta å gjøre hyttene arealeffektive og praktiske. I dette ligger det blant annet lite gangareal, åpne løsninger mellom stue/kjøkken, samt smarte løsninger som utebod og carport. Hyttene er fra 60 m2 og oppover, og vi har mange ulike modeller som vil kunne tilpasses ditt behov

Moderne hytte - Skarvhytta

Vurderer du å bygge ny hytte?

Vi tar gjerne en uformell hytteprat med deg hvor vi kan bli bedre kjent med deg og dine ønsker for ny hytte. Ta kontakt, så hjelper vi deg med å oppfylle din hyttedrøm. 

Aktuelt

Moderne hytte 1051 m.o.h.
Jørn Gunnar (52) er opprinnelig fra Hol, men bor nå på Lillehammer sammen med sin...
Les mer
Flott omtale i “på hytta”
«På Hytta» har skrevet en artikkel om Skarvhytta vi satt opp for Jeanette Viggen Andresen...
Les mer
Hyttehallingen
Skarvhytta deltar på hyttemessa i Thonhallen på Flå 21.-23. september. Vi håper å se deg...
Les mer
Artikkel om Holsåsen og Ingar i Hyttemagasinet
Arkitekten har vært opptatt av at hytteeierene skal ha følelsen av å bo for seg...
Les mer

  Få tilsendt PDF på e-post

   Ta kontakt

    Ta kontakt

     Ta kontakt